Durf.

Opruimen

Uitstelgedrag bij opruimen - van ruis naar ruimte

Uitstelgedrag bij opruimen

Uitstelgedrag bij opruimen

Je kent het vast wel; je bent moe, weet niet waar je moet beginnen… we hebben allemaal wel een reden om niet te beginnen. Een paar redenen waarom  je het eigenlijk uitstelt + tips om dit te voorkomen:

 1. Het project is te groot
  Soms lijkt het opruimen van een hele kamer of je huis een enorm project en daarom stel je het uit. Wat je zou kunnen doen is het project in kleinere stukjes verdelen. Maak bijvoorbeeld een to-do lijstje voor de dag en richt je op één kamer of een klein deel van een kamer per keer.

 2. Te weinig tijd
  Vaak heb je het gevoel dat niet genoeg tijd hebt om te opruimen. We hebben het allemaal druk, maar de onrust van een niet opgeruimd huis geeft extra druk. Het is dus wel belangrijk om hiervoor tijd te maken. Elke dag een 10 min rondje helpt al enorm en kies een vaste dag in de week om je huis schoon te maken.

 3. Gebrek aan motivatie
  Als je geen zin hebt om op te ruimen, kan het moeilijk zijn om de motivatie te vinden om te beginnen. Probeer jezelf te motiveren door lekker muziek aan te zetten of stel jezelf een beloning in het vooruitzicht. Chocolade… mmmm.

 4. Perfectionisme
  Het is belangrijk om te beseffen dat het niet alles perfect hoeft te zijn. Doe gewoon wat je kunt en maak het niet te moeilijk voor jezelf!

Dus overwin je uitstelgedrag bij het opruimen, ok het vereist discipline en ook doorzettingsvermogen. Maar door kleine stappen te zetten en jezelf te motiveren, kun je het opruimen van je huis in een behapbare taak veranderen.

So… Go for it!

Categorie

veel gelezen

Instagram

Contact?

Lees ook

Citroen is niet alleen lekker in je drankje maar wist je dat je je gebruikte schijfje ook kunt voor andere dingen kunt (her)gebruiken?

Volg Mij

1
Hallo,
Hoe kan ik je helpen?