Durf.

Opruimen

schaamte, rommel

Schaamte voor de rommel

Schaamte voor de rommel

Het is heel normaal om soms schaamte te voelen voor de chaos in je huis! Schaamte ontstaat vaak omdat je niet wil dat anderen een negatief beeld van je zullen krijgen of omdat je zelf het idee hebt dat een rommelig huis niet past bij hoe je jezelf eigenlijk graag ziet. 

Maar het is bij iedereen wel eens een rommel en komt veel meer voor dan je denkt. Een onopgeruimd huis kan vele oorzaken hebben, maar gelukkig kun je met een kleine inspanning al heel ver komen. Hier zijn een paar suggesties:

Wees mild voor jezelf
Onthoud dat iedereen wel eens een rommelige dag heeft. Het is volkomen normaal en menselijk. Wees dus niet te hard voor jezelf.

Stel prioriteiten
Kijk naar welke rommel je het meest stoort of welke plekken in huis echt georganiseerd moeten worden. Focus op deze gebieden en neem kleine stapjes om ze op te ruimen.

Opruimroutine
Probeer dagelijks 10 minuten te besteden aan het opruimen. Hou het bij kleine taken, zoals het opruimen van afval of het terugzetten van spullen op hun plaats. Door deze gewoonte kun je voorkomen dat de rommel zich ophoopt.

Vraag hulp
Je hoeft je nooit te schamen voor een vol of vies huis. Het kan ons allemaal overkomen, maar zodra het je in de weg gaat zitten doordat je het bijvoorbeeld gaat verbergen of geen mensen meer uitnodigt, overweeg dan om hulp te vragen. Misschien kan een vriend of familielid je ondersteunen bij het opruimen of kun je overwegen een Professional organizer/Opruimcoach in te schakelen. Die kan je helpen je woning op orde te krijgen, samen en zonder oordeel. Zou je dat graag willen, neem dan eens vrijblijvend contact met mij op. Ik help je met alle liefde verder.

Categorie

veel gelezen

Instagram

Contact?

Lees ook

Citroen is niet alleen lekker in je drankje maar wist je dat je je gebruikte schijfje ook kunt voor andere dingen kunt (her)gebruiken?

Volg Mij

1
Hallo,
Hoe kan ik je helpen?