Durf.

blog

Boeken

Je bent geen boekhandel… of toch wel?

Je bent geen boekhandel… of toch wel?

Je leest boek na boek en voor je het weet stapelen de boeken zich op in elke hoek van je huis. De boekenplanken raken vol, er ontstaan stapels op je nachtkastje en zelfs de salontafel wordt een tijdelijke opslagplaats. Hoewel het een heerlijk gevoel is om omringd te zijn door boeken, kan het op den duur een beetje overweldigend worden. Wat doe je met al die gelezen boeken? Misschien ben je toch wel een boekhandel, zonder dat je het zelf doorhebt!

Geef ze een tweede leven & verkoop je boeken online

Er zijn online platforms waar je je boeken eenvoudig kunt verkopen. Amazon maar ook Booknext of Boekenbalie bijvoorbeeld bieden je de mogelijkheid om je boeken verkopen aan een breed publiek. Het opzetten van een verkoopaccount is meestal eenvoudig en je kunt je boeken binnen no-time te koop aanbieden.

Doneer je boeken aan een goed doel

Als je niet per se geïnteresseerd bent in het verkopen van je boeken, kun je overwegen om ze te doneren. Veel kringloopwinkels, bibliotheken en scholen zijn vaak heel blij met boekendonaties.  

Ruil je boeken met vrienden en familie

Boekenruilen is een leuke en sociale manier om van je boeken af te komen. Organiseer een boekenruilavond met vrienden en familie waar iedereen zijn gelezen boeken meeneemt en ruilt voor nieuwe. Het is een geweldige manier om je leesvoer fris en gevarieerd te houden zonder dat je continu nieuwe boeken hoeft te kopen.

Plaats een Mini-Bibliotheek

Heb je weleens gedacht aan het plaatsen van je eigen ‘Minibieb’? Je hebt ze vast wel eens gezien onderweg, de kleine kastjes die je in je voortuin of op een publieke plek kunt plaatsen, waar mensen boeken kunnen lenen en achterlaten. Je kunt er misschien ook samen met je buren eentje plaatsen, uren leesplezier voor de hele buurt.

Je hoeft dus geen professionele boekhandel te zijn om een goede bestemming voor je gelezen boeken te vinden. Of je ze nu verkoopt, doneert, ruilt, of hergebruikt, er zijn tal van creatieve en bevredigende manieren om van je overtollige boeken af te komen.

Dus blijf lezen, blijf ontdekken, en zorg ervoor dat je boeken een nieuw leven krijgen.
Wie weet, misschien ben je toch wel een boekhandel… maar dan op jouw manier!

Categorie

veel gelezen

Instagram

Contact?

Lees ook

Citroen is niet alleen lekker in je drankje maar wist je dat je je gebruikte schijfje ook kunt voor andere dingen kunt (her)gebruiken?

Volg Mij

1
Hallo,
Hoe kan ik je helpen?