Durf.

Opruimen

In tien minuten een opgeruimd huis

In tien minuten een opgeruimd huis

In tien minuten je huis opruimen, kan dat? Nee, maar je kunt het wel opgeruimd houden.

Hoe? Eigenlijk is het heel simpel. Elke avond ruim ik, na het eten, tien minuten op. En dat werkt! Alle kleine rommeltjes die zich over de dag heen verzameld hebben in huis leg ik terug op hun plek. Een boek weer terug op de plank, plakband terug waar het hoort, sokken in de wasmand… Zo vindt alles zijn plek en ontstaat er weer ruimte om me heen. Na tien minuten rond ik af waar ik mee bezig was en laat dan alles voor wat het is.

Ik hou me wel echt aan die tien minuten (zet bijvoorbeeld een timer). Je bent namelijk al snel geneigd door te gaan en dan gaat het voelen als een veel te grote taak en denkt de volgende dag; ‘laat maar’. 

“De volgende ochtend stap je
een opgeruimde kamer binnen”


Met tien minuten opruimen kun je dus voorkomen dat je huis dichtslibt en je je hele zaterdag er aan kwijt bent. Nu kun je met een goed gevoel op de bank ploffen en de volgende ochtend stap je een opgeruimde kamer binnen. Hoe heerlijk is dat?!

TIP Beloon jezelf na tien minuten opruimen met iets waar je blij van wordt; een kop thee, stukje chocola… Een goed vooruitzicht! Wat werkt voor jou?.

Categorie

veel gelezen

Instagram

Contact?

Lees ook

Citroen is niet alleen lekker in je drankje maar wist je dat je je gebruikte schijfje ook kunt voor andere dingen kunt (her)gebruiken?

Volg Mij

1
Hallo,
Hoe kan ik je helpen?