Durf.

Opruimen

Blije herinneringen

Blije herinneringen

Blije herinneringen

Terwijl de wereld steeds digitaler wordt, is er iets magisch aan tastbare herinneringen in je huis. Sommige van deze momenten zijn zo speciaal dat we ze voor altijd willen vasthouden. Door ze een mooie plek in ons huis te geven, creëren we niet alleen persoonlijke sfeer, maar houden we ook het speciale momenten levend.

Maar hoe geef je die een plek in je huis?

Foto’s
Foto’s zijn een van de meest klassieke manieren om tastbare herinneringen te laten zien. Kies een aantal van je favoriete foto’s uit en lijst ze in. Je kunt ze groeperen op een tafeltje, plank of aan de muur hangen in lijsten die passen bij jouw stijl. Of kies voor een fotorek om een collage te maken. Het leuke hiervan is dat je ze makkelijk kunt wisselen. De foto’s die je er af haalt kun je in bundeltjes bij elkaar houden met een lintje (schrijf het jaar/datum achterop) en bewaren in een herinneringen-doos.

Reisherinneringen
Reizen zorgt vaak onvergetelijke ervaringen en prachtige herinneringen. Geef dus je souvenirs en reisherinneringen een prominente plaats in je huis. Dit kunnen ansichtkaarten, schelpen, stenen, tickets of kleine kunstvoorwerpen zijn. Plaats ze in een mooi klein kastje of op een speciale plank. Elke keer als je ze ziet brengt het je weer terug naar wat je hebt beleefd.

Verzamelingen & hobby’s
Als je een verzamelaar bent of een specifieke hobby hebt, waarom zou je die niet gebruiken als decoratieve element in je huis? Of het nu gaat om boeken, muziekinstrumenten of iets anders, geef je het een centrale plaats. Door ze te groeperen zorg je tegelijkertijd ook voor rust in je huis en overzie je wat je hebt. Richt bijvoorbeeld een speciale ruimte in met planken of een vitrine om je items te showen. Op deze manier krijgt jouw passie de aandacht die het verdient. 

Erfstukken & familie-memorabilia
Erfstukken en familiememorabilia hebben vaak een emotionele waarde en zijn soms generaties lang doorgegeven. Geef deze een ereplaats in je huis. Er zit hier wel een ‘maar’ aan… We houden ook vaak vast aan deze spullen omdat we vinden dat het zo hoort. Als de schaal van tante Tini nou heel oud is, maar het is een doorn in het oog, dan kun je hem misschien beter doorgeven aan een ander familielid. Maar zolang we er blij van worden laat die schaal pronken op de salontafel!

Blije, tastbare, herinneringen zijn meer dan alleen spullen. Ze zijn een weerspiegeling van wie we zijn en wat we hebben meegemaakt. Door ze een mooie plek in ons huis te geven, creëren we een ruimte vol persoonlijkheid en betekenis. Of het nu gaat om foto’s, souvenirs, verzamelingen of erfstukken, elk voorwerp kan bijdragen aan dat ene gevoel wat van jouw huis je thuis maakt. Dus, ga aan de slag en geef je herinneringen de aandacht die ze verdienen!

Categorie

veel gelezen

Instagram

Contact?

Lees ook

Citroen is niet alleen lekker in je drankje maar wist je dat je je gebruikte schijfje ook kunt voor andere dingen kunt (her)gebruiken?

Volg Mij

1
Hallo,
Hoe kan ik je helpen?