Durf.

Opruimen

Aangebrande pan

Aangekoekte pan schoonmaken

Aangekoekte pan schoonmaken

Misschien herken je het wel: Aan het einde van de dag, na alle hectiek, probeer ik het zoveelste pannetje met aangebrande bodem schoon te krijgen. Ik heb er zelfs speciale ‘blauwe’ schuursponsjes voor aangeschaft. Niet dat dat werkt, maar je moet wat, want ik heb zo’n beetje alles al geprobeerd. Uitkoken met soda, azijn zelfs met olijfolie… en nog steeds aangekoekt. Dus maar weer aan de slag met de schuurspons. 

Terwijl ik heftig sta te boenen zegt mijn schoonmoeder: “je hebt vast wel wasmiddel in huis”. Natuurlijk hebt ik dat en ik laat haar zien waar het staat. “Nee, geen afwasmiddel zegt ze, vloeibare wasmiddel voor kleding”. Ik trek mijn wenkbrauwen op, die truc ken ik nog niet!

“Binnen een paar minuten ziet de pan er uit als nieuw”

Mijn schoonmoeder doet een klein beetje in de pan en gaat die te lijf met de schuurspons. Et Voila! Binnen een paar minuten ziet de pan er uit als nieuw. Bleek dat ze zelf de tip ook had gekregen en was altijd benieuwd of hij werkte.  Blijkbaar heeft ze zelf nooit last van aangekoekte pannen…

Categorie

veel gelezen

Instagram

Contact?

Lees ook

Citroen is niet alleen lekker in je drankje maar wist je dat je je gebruikte schijfje ook kunt voor andere dingen kunt (her)gebruiken?

Volg Mij

1
Hallo,
Hoe kan ik je helpen?