Durf.

Timemanagement

vakantie inpakken

Stressvrij inpakken voor de vakantie

Stressvrij inpakken voor de vakantie

Het is weer vakantietijd en dat betekent dat het tijd is om de koffers in te pakken of misschien ben je al onderweg en zoek je nog wat verbetering in het proces.

Inpakken kan echt een bron van stress en frustratie zijn. Maar geen zorgen! Met de juiste aanpak kun je stressvrij inpakken en ontspannen op reis gaan. In deze blog deel ik handige tips en trucs om je te helpen bij het inpakken voor je vakantie.


1. Maak een inpaklijst
Vreselijk… lijstjes. Maar in dit geval echt onmisbaar! Begin ruim van te voren met het maken van je lijst, leg deze ergens in het zicht en vul aan zodra je nog iets bedenkt. Zo heb je voldoende tijd om na te denken over alles wat je nodig hebt. Plan bijvoorbeeld een week voor vertrek een dag dat je gaat inpakken. Terwijl je alles verzamelt, kun je afvinken op je lijst, zodat je niets vergeet.

Misschien beter nog; maak een lijst op de computer. Voordeel is dat je deze er volgend jaar weer bij kunt pakken, scheelt weer tijd… Tijdens het maken van de lijst helpt het mij altijd om in gedachten na te gaan wat ik allemaal ga doen. Wil ik bijvoorbeeld gaan wandelen; wat heb ik dan aan/nodig? Wandelschoenen, sokken, oei! muggenspray niet vergeten en waterfles. Visualiseer en bedenk dus van tevoren wat je nodig hebt op basis van de duur van je reis, het klimaat en de activiteiten die je gaat doen.

2. Rol je kleding op!
Een geweldige ruimtebesparende techniek bij het inpakken van je kleding is oprollen in plaats van opvouwen. Opgerolde kleding neemt minder ruimte in beslag en helpt ook om kreukels te voorkomen. Een win win dus! Voordeel is ook dat je veel makkelijker kunt zien waar dat ene lievelings- T-shirt is.

TIP:
Leg een plastic zak op je kleding en rol deze mee. Strijken is verleden tijd!

3. Packing cubes
Gebruik Packing cubes bij het organiseren van je bagage. Ze helpen je om je spullen in categorieën te verdelen, zoals kleding, ondergoed, toiletartikelen, enzovoort. Door je bagage op deze manier te organiseren, blijft alles netjes op zijn plaats en voorkom je dat spullen door elkaar raken. Bovendien kun je vuile kleding gemakkelijk apart houden door een aparte Packing cube of plastic zak te gebruiken. Fantastisch voor in je backpack!

4. Last but not least
Vergeet de belangrijkste spullen niet! Denk aan je paspoort, visa, geld, medicijnen, adapters & opladers voor elektronische apparaten, en eventuele specifieke items die je nodig hebt, zoals visum, zonnebril of een reisgids. Zorg ervoor dat je deze bij je draagt en niet in je ingecheckte koffer stopt.


Met een beetje planning kun je stressvrij inpakken voor je vakantie. Onthoud dat het doel van de vakantie is om te ontspannen en te genieten, dus maak je geen zorgen over het inpakken en weet; ook daar hebben ze gelukkig winkels mocht je iets vergeten zijn 😉

Categorie

veel gelezen

Instagram

Contact?

Lees ook

Citroen is niet alleen lekker in je drankje maar wist je dat je je gebruikte schijfje ook kunt voor andere dingen kunt (her)gebruiken?

Volg Mij

1
Hallo,
Hoe kan ik je helpen?